Activități de învățare online, la geografie, pentru clasele de liceu

Elevii claselor a 12-a

1. Se recomanda accesarea secțiunii bacalaureat , unde veți găsi subiectele de bacalaureat care s-au dat în anii precedenți, precum și baremele, modele de subiecte puse la dispoziție de MEN și rezolvări complete ale acestora .

2. Descărcați cele 100 de variante de bacalaureat publicate de MEN , in anul 2009. Acest document reprezintă un suport foarte util de pregătire pentru elevii care doresc sa susțină proba E a examenului de bacalaureat la disciplina geografie.

3. Jocurile online cu Europa si Romania , reprezintă un suport atât pentru învățare cat și pentru repetarea continua a cunoștințelor necesare pentru examenul de bacalaureat;

4. Completați fisele de lucru pentru statele Europei și relieful României , cu ajutorul suporturilor cartografice și a manualului de la clasa.

Elevii claselor a 11-a

1. Prin parcurgerea articolului despre culoarea luminii solare puteți aprofunda relația dintre radiația solara și geosistem. Se recomanda parcurgerea capitolului ”Factorii geoecologici” din manual.

2. Vizualizați datele geospatiale cu localizarea mediilor geografice terestre ale Terrei, in cadrul aplicației GoogleEarth Pro și identificarea peisajelor specifice fiecărui mediu cu ajutorul modului ”Street View” din aceeași aplicație. Este utila și recitirea lecțiilor de la capitolul ”Mediile geografice ale Terrei” din caiet și manual.

3. Jocurile online cu harta lumii

Elevii claselor a 10-a

1. Jocurile online cu statele Europei și capitalele acestora precum și harta lumii.

2. Completați fisa de lucru pentru cinci state Europene la alegere.

Elevii claselor a 9-a

1. Jocurile online cu harta lumii .

2. Urmăriți filmul cu evoluția geologică a Terrei în ultimii 700 mil. de ani și citiți lecției ”Evoluția Terrei” de la capitolul ”Relieful terestru”.

3. Vizualizați datele geospațiale cu tipurile de țărmuri, in cadrul aplicației GoogleEarth Pro și rețineți localizării acestora, in paralel cu citirea lecției ”Acțiunea apelor marine. Relieful litoral” din manual.

Spor! 🙂

prof. dr. Alexandru Mureșan

Comentariile sunt închise.