Politica de confidențialitate

  1. Cine suntem?
  2. Scopul, modalitatea de colectare și stocare a datelor personale
  3. Ce date sunt colectate și stocate?
  4. Drepturile dumneavoastră privind datele personale
  5. Contextul legislativ
  6. Întrebări, nelămuriri și reclamații

1. Cine suntem?

Domeniul web geogra.ro este proprietatea Mureșan Alexandru Întreprindere Individuală, cu sediul în Baia Mare, jud. Maramureș, str. I.L. Caragiale, nr. 4, România, CIF 33255795, nr. ord. reg. comerțului: F24/695/2014, tel: 0752 281041, email: office@geogra.ro.

Site-ul este o platformă educațională în continuă dezvoltare și vă oferă resurse pentru dobândirea mai facilă a cunoștințelor geografice. Găsiți aici descrieri și discuții pe teme geografice, resurse descărcabile (subiecte bac, fișiere kml, fișe de lucru, hărți mute etc.), jocuri web și hărți geografice care se pot cumpăra din secțiunea ”shop” a site-ului.

2. Scopul, modalitatea de colectare și stocare a datelor personale

Datele dumneavoastră cu caracter personal pot fi colectate de noi pentru vânzări, comunicare, marketing și publicitate. Dumneavoastră furnizați aceste date prin completarea unor formulare dedicate.

Stocarea datelor furnizate prin intermediul unor formulare online, se face în condiții de maximă siguranță. Aceste date nu vor fi transmise niciunei alte entități economice sau persoane private din afara geogra.ro, cu excepția situației în care dumneavosstră solicitați expres acest lucru.

O altă categorie de date sunt cele colectate prin cookie-uri, despre care puteți citii în secțiunea politica cookie.

3. Ce date sunt colectate și stocate?

Există trei tipuri de situații în care datele dumneavoastră personale pot fi colectate de site-ul geogra.ro:

a. La efectuarea de cumpărături din magazinul nostru online (https://geogra.ro/shop/ ). Sunt colectate:

  • Nume și prenume
  • Denumirea firmei (dacă este cazul)
  • Adresa de facturare și livrare
  • CNP sau Cod de identificare fiscală
  • Număr de telefon și adresă de email

Datele completate de dumneavoastră, în formularul online dedicat, sunt necesare pentru facturarea și livrarea comenzii, în conformitate cu legislația națională în vigoare și vor fi utilizate și pentru analiza evoluției vânzărilor, marketing și publicitate. Acestea pot fi accesate prin intermediul secțiunii ”Contul meu” (https://www.geogra.ro/shop/my-account/) pe baza numelui de utilizator și parolei introduse în momentul efectuării comenzii. În această secțiune puteți vizualiza și modifica datele alături de comenzile efectuate.

Perioada de păstrare a datelor personale pentru comenzile efectuate este de 24 de luni de la ultima comandă finalizatăDupă acest interval comenzile sunt anonimizate, fiind șterse toate datele personale de pe site, acestea rămânând doar în documentele contabile ale firmei, fiind arhivate, în conformitate cu legislația națională în vigoare.

Puteți șterge sau transfera datele dumneavoastră personale, după finalizarea comenzii și înaintea perioadei de ștergere automată a acestora! Pentru realizarea acestei operațiuni vă rugăm să ne trimiteți o solicitare prin email, la adresa: office@geogra.ro

b. Prin completarea unor formulare de contact sau de solicitare mostre de produse

În aceste situații datele personale completate de dumneavoastră sunt păstrate o perioadă de 12 luni și vor fi utilizate în scopurile și în conformitate cu condițiile specificate în fiecare formular și acceptate de dumneavoastră în momentul trimiterii formularului.

c. Date personale colectate prin cookie

Gestionarea acestor categorii de date și drepturile dumneavoastră privind cookie-urile sunt descrise în secțiunea politica de cookie de pe site-ul nostru.

4. Drepturile dumneavoastră privind datele personale

  • Dreptul la informare, respectiv dreptul de a primi detalii privind activitățile de prelucrare efectuate de către geogra.ro, conform celor descrise în prezentul document.
  • Dreptul de acces la date – aveți dreptul de a solicita și obține confirmarea din partea geogra.ro cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal. Puteți accesa datele prin secțiunea ”Contul meu” (https://www.geogra.ro/shop/my-account/) , sau avea acces la acestea în urma solicitării prin email .
  • Dreptul la rectificare, respectiv dreptul de a obține rectificarea de către geogra.ro a datelor inexacte, precum și completarea datelor incomplete. Puteți rectifica datele dumneavoastră prin secțiunea
    ”Contul meu” (https://www.geogra.ro/shop/my-account/), sau în urma solicitării prin email .
  • Dreptul la ștergerea datelor („dreptul de a fi uitat”), în măsura în care sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege. Este posibil ca, în urma solicitării de ștergere a datelor, geogra.ro să anonimizeze aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) și să continue în aceste condiții prelucrarea pentru scopuri statistice.
  • Dreptul la portabilitatea datelor, respectiv :(i) dreptul de a primi datele cu caracter personal într-o modalitate structurată, folosită în mod obișnuit și într-un format ușor de citit, (ii) dreptul ca datele personale să fie transmise către o altă companie. Solicitările pot fi făcute prin email.
  • Dreptul la opoziție – în ceea ce privește activitățile de prelucrare efectuate pentru scopuri de marketing direct, inclusiv activitățile de profilare, dreptul de opoziție se poate exercita în orice moment, prin transmiterea unei solicitări la adresa de email: office@geogra.ro
  • Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, respectiv dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activități de prelucrare automate.
  • Dreptul de a vă adresa Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sau instanțelor competente, în măsura în care considerați necesar.

5. Contextul legislativ

Reglementările legale Europene și cele din România, impun cadrul în care datele personale ale cetățenilor UE pot fi colectate, stocate și transmise. Utilizarea cookie-urilor și obligațiile furnizorilor sunt reglementate atât in legislația naționala (Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private in sectorul comunicațiilor electronice, cu modificările și completările ulterioare), cat și in cea europeana (Directiva 2002/58/CE asupra confidențialității și comunicațiilor electronice), astfel cum a fost modificată și completată prin Directiva 2009/136/CE). 

Pentru informații suplimentare, poți consulta și următoarele documente și surse de informare publica:
Regulamentul General privind Protectia Datelor nr. 679/2016 („GDPR”)
Avizul nr. 4/2012 privind cookie-urile exceptate de la obtinerea acordului, emis de catre Grupul de Lucru Articolul 29

6. Întrebări, nelămuriri și reclamații

Dacă aveți întrebări referitoare la protecția datelor, politica de utilizare cookie-uri sau la pagina noastră de internet? Nicio problemă, vă ajutăm cu plăcere: office@geogra.ro

Datele de contact ale autorității naționale de protecție a datelor cu caracter personal sunt următoarele:

Autoritatea Naționala de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

Adresa: București, b-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, sector 1, cod postal 010336

Pagina de internet: http://www.dataprotection.ro

Adresa de e-mail: anspdcp@dataprotection.ro

Telefon: +40.318.059.211; +40.318.059.212

Fax: +40.318.059.602

Începutul paginii